آسانسور بیمارستانی

آسانسورهای بیمارستانی

آسانسورهای بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی - آسانسور تخت بر - آسانسور حمل بیمار

آسانسور بیمارستانی در دو مدل آسانسور حمل بیمار و حمل پرسنل در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کاربرد دارد. این مدل که به آسانسور تخت بر هم معروف است، باید ویژگی‌های خاص و متفاوتی با دیگر انواع آسانسورها داشته باشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

شرکت الماس آسانسور متخصص نصب آسانسورهای بیمارستانی در ایران است.

آسانسور بیمارستانی چیست؟

آسانسور بیمارستانی، یک نوع آسانسور خاص است که برای استفاده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی طراحی شده است. این نوع آسانسور به منظور انتقال بیماران و تجهیزات پزشکی به طور ایمن و کارآمد از یک طبقه به طبقه دیگر بیمارستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آسانسورهای بیمارستانی در دو مدل نصب می‌شوند:

  • آسانسور تخت بر یا حمل بیمار
  • آسانسور پرسنل

- آسانسور حمل بیمار یا تخت بر

همانطور که از نام این مدل مشخص است، آسانسورهایی هستند که مخصوص حمل بیمار با تخت و ویلچر هستند. این مدل دارای ابعاد بزرگی است اما ممکن است قدرت کمتری داشته باشد زیرا در هر بار حرکت فقط یک بیمار (یا حداکثر دو بیمار) را جا به جا می‌کنند که وزن زیادی نخواهند داشت.

با این حال آسانسور حمل بیمار باید از ایمنی بالایی برخوردار باشد. از آنجا که حمل و نقل بیمار مستقیما با جان و سلامتی او رابطه دارد، این مدل نباید دچار خرابی یا توقف غیر منتظره شود، به همین دلیل در ساخت آسانسور حمل بیمار از قطعات بسیار با کیفیت استفاده می‌کنند.

- آسانسور پرسنل بیمارستان

این مدل مخصوص کارمندان بیمارستان، پرسنل خدمات و بازدیدکنندگان است. در این مدل علاوه بر اینکه باید ظرفیت بالایی برای آسانسور پیش‌بینی شود، باید قدرت حمل بالایی هم داشته باشد! معمولا تعداد نفراتی که از آسانسور پرسنل استفاده می‌کنند گاهی تا بیش از 10 نفر هم می‌رسد.

 آسانسورهای بیمارستانی

ویژگی های آسانسور بیمارستانی

آسانسورهای بیمارستانی ویژگی‌های خاصی دارند که آنها را مناسب برای این نوع محیط می‌کند که عبارتند از:

  • امنیت بالا: آسانسورهای بیمارستانی دارای سیستم‌های ایمنی پیشرفته‌ای هستند که از جمله آنها می‌توان به سنسورهای تشخیص وزن، قفل درب‌ها در صورت ضرورت و کنترل‌های ایمنی اشاره کرد. این ویژگی‌ها از ایمنی بیماران و پرسنل پزشکی حین استفاده از آسانسور اطمینان حاصل می‌کنند.
  • فضای بزرگ: آسانسورهای بیمارستانی عموما دارای فضای داخلی بزرگتری هستند تا بتوانند تجهیزات پزشکی و یا تعداد بیشتری از افراد را در هر بار حرکت انتقال دهند.
  • کنترل دقیق: این نوع آسانسورها به پرسنل پزشکی امکان می‌دهند تا کنترل دقیقی بر روی آسانسور داشته باشند تا بتوانند آن را در صورت لزوم به سرعت متوقف کنند یا سرعت آنها را کنترل کنند.
  • ضدعفونی: به دلیل محیط حساس بیمارستانی، در نصب آسانسورهای بیمارستانی از متریال خاص استفاده می‌شود تا کمترین جذب آلودگی را به همراه داشته باشد.
  • دسترسی آسان: دسترسی آسان به آسانسور برای بیماران و پرسنل پزشکی بسیار مهم است. بنابراین، آسانسورهای بیمارستانی عموما در مکان‌های استراتژیک و خاص در ساختمان نصب می‌شوند.

استفاده از آسانسور تخت بر به منظور انتقال بیماران به طور امن و سریع از یک بخش به بخش دیگر و همچنین حمل تجهیزات پزشکی بسیار حیاتی است. این آسانسورها به بهبود عملکرد بیمارستان و افزایش راحتی و ایمنی بیماران و پرسنل کمک می‌کنند.

در آسانسورهای بیمارستانی، بهتر است دقت شود که دیواره ها به گونه ای انتخاب شوند که امکان تجمع آلودگی ها وجود نداشته باشد و کف و دیواره ها به راحتی قابل استریل کردن باشند.

نکاتی در مورد آسانسور بیمارستانی

- عرض درب این آسانسورها حداقل ۱۳۰ و ارتفاع آن ۲۱۰ سانتیمتر انتخاب شود.

- عرض خالص کابین حداقل ۱۴۰ و عمق خالص کابین حداقل ۲۴۰ سانتیمتر باید انتخاب شود تا تخت با یک همراه به راحتی در آن جا بگیرند. ظرفیت چنین آسانسوری ۱۶۰۰ کیلوگرم (معادل ۲۱ نفر) می باشد.

- آسانسورهای تخت بر بزرگتر به ظرفیت های ۱۸۰۰ کیلوگرم (معادل ۲۴ نفر)، ۲۰۰۰ کیلوگرم، و ۲۵۰۰ کیلوگرم، نیز وجود دارد، که در کابین علاوه بر فضای مورد نیاز برای تخت و همراه، فضایی برای حمل بعضی از تجهیزات پزشکی همراه بیمار نیز امکان پذیر است.

- آرشیتکت های ساختمان باید توجه کنند که اورهد این نوع آسانسورها به حدود ۴۶۰ سانتیمتر می رسد (در مقایسه با آسانسورهای معمولی که حدود ۳۸۰ سانتیمتر است.)

- بهتر است که کلید کنترلی “حق تقدم” برای این نوع آسانسورها در نظر گرفته شود تا در مواقع اضطراری، کارکنان و مسولین بتوانند کنترل آسانسور را در دست بگیرند.

- در این آسانسورها هم مثل آسانسورهای مسافربر بهتر است از فتوسل های پرده ای در ورودی کابین، فن برای تهویه هوای داخل کابین، و تلفن یا وسیله ایی که در صورت خرابی آسانسور امکان برقراری تماس با بیرون وجود داشته باشد، استفاده گردد.

- با توجه به امکان برخورد تخت یا برانکارد با دیواره های کابین جهت جلوگیری از آسیب دیدن دیواره ها از زهوارهای مناسب استفاده گردد. همچنین دکمه Extended door-open  بسیار مفید  و کاربردی است. در صورتی که محدودیت مسائل مالی وجود نداشته باشد، استفاده از آسانسورهای “مقاوم در مقابل زلزله” گزینه بسیار خوبی است.

- در آسانسور های بیمارستانی لازم به ذکر است از آینه در کابین آسانسور استفاده نمی شود و دلیل آن مواجه نشدن بیمار با چهره مریض گونه خود می باشد .

آسانسورهای بیمارستانی

آسانسورها در بیمارستان های مرتفع از ابزار حیاتی در جریان جابه جایی مناسب عمومی هستند و باید به طور مناسبی انتخاب و در محل صحیحی مستقر شوند. آسانسورها بجزء جابه جایی مناسب مسافرین باید بتوانند در ساختمان تخت بیمار را از طبقه ای به طبقه ای دیگر جابه جا کنند. یک طراح آسانسور کارشناس ترافیک آسانسور) باید از نحوه و طرز کار یک بیمارستان و همچنین حرکت و ارتباط بخش های آن با یکدیگر اطلاع کافی داشته بند. تعداد کارمندان و کارکنان هر سیکل کاری در شبانه روز، عبادت کنندگان را در محاسبات مورد دقت قرار دهد و نیز موقعیت بخش ها، درمانگاها را کاملا در طرح ببيند.

از دیگر مواردی که باید مد نظر قرار داد نحوه توزیع غذا، تخلیه مواد زاید، انتقال لباس های چرک و تمیز، خروج و ورود بیماران اورژانسی و حتی بارگیری وسایل به داخل بیمارستان می باشد، زیرا جدا کردن آسانسورهای تخت بیماربر از عبادت کنندگان و کارمندان مهم بوده و لذا از احتمال انتقال امراض واگیردار به بیماران و یا بالعکس جلوگیری به عمل می آید.

در قوانین جدید هر نوع ساختمانی که احتمال دارد افراد معلول با صندلی چرخدار عبور و مرور نمائید بایستی به آسانسور تخت بر مجهز گردند .

آسانسورهای بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی، آسانسور های بیماربر و بیمارستان با توجه به نوع کاربری خاصی که دارند، از آنها جهت جابه جایی تخت های بیمارستانی استفاده میشود که ابعاد آنها بزرگ است باید همه ازنظر ابعاد کابین و هم ازنظر سیستم های موتورخانه ای دارای استانداردهای مخصوص باشند. این نوع آسانسورها باید از نظر ابعاد کابین این ظرفیت را داشته باشد که حداقل یک تخت بیمارستان  ویک پرستار در کنار آن در کابین  این آسانسور جایگزیند.

و نیز به دلیل ابعاد بزرگ و نوع  استفاده ی خاص این نوع از آسانسور ها باید استاندارد های معین و مشخصی را هم در ابعاد و هم هم در سیستم موتور خانه ای رعایت نماید .

آسانسورها در بیمارستانها دارای دو نوع کارکرد عمده هستند

  • آسانسورهای حمل بیمار که در این آسانسورها و ترولی های مواد یا وسایل جابه جا می شوند
  • آسانسورهای جابجایی کارمندان و عیادت کنندگان

این دو جریان جابه جایی نباید با یکدیگر تداخل کنند و آسانسور آنها از هم مجزا باشد زیرا به هنگام احضار آسانسور توسط کارمندان و کارکنان و یا عیادت کنندگان ممکن است برای بیمار اورژانسی که در داخل کابین در حال جابه جایی است مشکلاتی پیش آید، ضمن بیمارانی که از بیرون برای مداوا (غیر اورژانسی) به بیمارستان مراجعه می کنند جهت عدم تداخل ترافیک و مسیر تردد آنها آسانسورهای آنها باید از دیگر آسانسورها که عموما در مجموعه درمانگاهاست جداگانه باشد. انتقال بیمار در یک آسانسور باید بصورت ارام و حرکت آن در توقف و شروع به حرکت مجدد به صورت نرم بوده و شتاب گیری و تکانهای کابین (تغییرات شتاب) تا به کمترین حد خود برسد.

آنالیز ترافیک اسانسورها

 زمان اوج ترافیک در بیمارستان در طول روز پراکنده است. بیشترین اوج ترافیکی معمولا در ساعت ۳ بعداز ظهر که همزمان با خروج کارمندان و تغییر تیم پزشکی و تکنسین ها و نیز مراجعه ملاقات کنندگان با بیماران می باشد. از طرفی بیشترین ساعات کاری درساعات صبح است؛ جابه جایی بیماران با تخت از بخش های بستری به درمانگاه های تخصصی است از جمله می توان عکس برداری از بیماران نام برد و یا به جابه جایی لباس های چرکی و تمیز و نیز به توزيع صبحانه اشاره کرد. عموما ساعات ۸تا ۹ صبح اوج ترافیک صبحگاهی است. برای محاسبات آسانسور در زمان اوج ترافیک معمولا به ازاء هر 3 تخت بیمار یک نفر کارمند یا عیادت کننده پیش بینی می شود و به ازاء هر ۱۰۰ نفر تخت بیمار ۴ ترولی بار یا تخت بیماربر در محاسبات منظور می گردد. در صورتی که آسانسور مسافربر – تخت بر باشد برای هر سفر کابین به سمت بالا یا پایین ۱۵ ثانیه و در مجموع ۳۰ ثانیه به زمان رفت و برگشت آسانسورها اضافه می شود.

قابل اعتماد بودن و ایمنی آسانسور بیمارستانی

با توجه به این موضوع که آسانسور بیمارستانی و موضوع جابه جا نمودن بیماران در بیمارستان از حساسیت بالایی برخوردار میباشد و حال عمومی  افرادی که در بیمارستان بستری هستند در شرایط خوبی نیست پس آسانسورهای مسافربر باید حداکثر قابل اعتماد بودن و ایمنی را رعایت نموده تا حال عمومی این بیماران در شرایط مطلوب قرار بگیرند.

شرکت الماس آسانسور با چند دهه سابقه در زمینه آسانسورهای بیمارستانی در خدمت شما می باشد .

تماس با ما

دفتر مرکزی : تهران - ميرداماد - ضلع جنوب شرقی میدان مادر - پلاك 54- طبقه سوم - واحد شش

دفتر کرج : فردیس- فلکه اول ضلع شمال شرقی میدان - مجتمع تجاری آیس مال - طبقه بالای همکف - واحد F3

آدرس کارخانه : احمدآباد مستوفی - کوی افسران - کوچه دوم

  • dummy22224106-(021)

    dummy22227341-(021)

    dummy09128725708 - 09123136762

  • dummy [email protected]

به شركت الماس آسانسور خوش آمديد!
هر گونه سوال يا مشاوره و راهنمايي نياز داشتيد، مطرح فرماييد تا حضورتان راهنمايي كنيم.

كارشناسان الماس آسانسور
Close and go back to page

لوکیشن الماس آسانسور