رفع خرابی آسانسور
- بازدید: 3678
خرابی آسانسور
دلیل خرابی آسانسور چیست؟
راهنمای رفع مشکل آسانسور خراب
خرابی آسانسور زمانی اتفاق میافتد که یکی از قطعات اصلی مانند موتور آسانسور، بلبرینگها، سیستم برق، کنترل پنل و غیره دچار مشکل شوند. این اتفاق میتواند به دلیل فرسودگی قطعات رخ دهد یا یک مشکل دیگر اتفاق افتاده باشد.
در این حالت نیاز فوری به خدمات رفع خرابی آسانسور توسط شرکت آسانسور خود خواهید داشت. اما دلیل خرابی آسانسور چیست و هنگام مواجهه با آن باید چکاری انجام دهیم؟
ما در ادامه به دلایل اصلی خرابی آسانسور و همچنین اقداماتی که باید برای پیشگیری از رخ دادن آن انجام دهید اشاره خواهیم کرد. همچنین بررسی میکنیم که در صورت گیر افتادن در آسانسور، چه کاری باید انجام دهیم تا آسیبی به ما وارد نشود. تا انتها با ما همراه باشید.
علت خرابی آسانسور چیست؟
عدم سرویس دورهای و نگهداری منظم قطعات، علت خرابی آسانسور است! آسانسورها میتوانند ۲۰ تا ۳۰ سال کار کند. اما تعمیر آسانسور و نگهداری آن به صورت منظم میتواند تضمین کند که برای دستگاه شما در طول عمر آن، اتفاقی نیوفتد! آنها نیاز به رسیدگی مداوم ما دارند تا از بروز خرابی آسانسور جلوگیری شود.
رایجترین علت خرابی آسانسور ممکن است یکی از دلایل زیر باشد:
- حمل بار سنگین با آسانسور مسافربر
- فشار مداوم دکمههای شستی آسانسور
- ضربه زدن به درب و شستیهای آسانسور
- استفاده از آسانسور بیش از ظرفیت آن
- تنظیم غیر استاندارد سرعت برای آسانسور
- روشن بودن بیش از حد لامپ و فن آسانسور
- قطعی مکرر برق و تغییر ناگهانی ولتاژ
- ورود آب به کابین آسانسور
- پریدن در کابین در حال حرکت
- انجام ندادن سرویسهای دورهای در زمان خود
اگر یک قطعه از آسانسور دچار مشکل شود، کل آسانسور میتواند متوقف شود. در این حالت مسافران ممکن است در داخل به دام بیفتند، و حتی در برخی مشاغل که در ساختمانهای تجاری هستند، اختلال ایجاد شود و به آنها ضرر مالی وارد شود.
دلایل خرابی آسانسور چیست؟
آسانسور از قطعات بسیار زیادی تشکیل شده است که اختلال در هر کدام، میتواند باعث خرابی کل آسانسور شود. با این حال یکسری اتفاقات هستند که عمدهترین دلیل خرابی آسانسور به شمار میروند. در ادامه به برخی از دلایل عمده خرابی آسانسور خواهیم پرداخت.
-
خرابی بلبرینگ موتور آسانسور
این قطعات کوچک یکی از عمدهترین دلایل خرابی آسانسور هستند! بلبرینگ بخشی از موتور آسانسور شما است. این قطعه اجازه میدهد تا موتور بدون ایجاد اصطکاک یا از دست دادن انرژی، به کار خود ادامه دهد.
بلبرینگها میتوانند هرز شوند و موتور شما را تحت فشار قرار دهند. در این حالت موتور شما شروع به لرزیدن میکند که میتواند به موتور آسیب بیشتری وارد کند. اگر یاتاقانها آسیب ببینند، میتوانند لرزش بیشتری ایجاد کند و موتور شما را فرسوده کنند.
برای اینکه بفهمید بلبرینگ شما چگونه کار نمیکند، به صدایی که میدهد گوش دهید. اگر صدای وز وز یا غرش ایجاد کند، میتواند مشکلات زیادی داشته باشد. ممکن است تغییر شکل داده باشد، یا ممکن است روی محور خود قرار نگیرد.
اگر صدای جیغ ایجاد کند، فاصله شعاعی آن بسیار زیاد است. وقتی در بلبرینگ فاصله ایجاد شود، ممکن است موتور نتواند به درستی بچرخد.
اگر یاتاقان صدا میدهد، بلبرینگ تغییر شکل داده است. در این حالت یک متخصص سرویس و نگهداری آسانسور باید آن را تعمیر کند، تا آسانسور شما کار کند.
هرز شدن بلبرینگ موتور یکی از دلایل خرابی آسانسور است. اگر بلبرینگ شل شد، ممکن است لازم باشد کل موتور را دوباره نصب کنید.
-
آلودگی روغن در آسانسور
همانطور که موتور شما فرسوده میشود، ذرات کوچک فلزی را آزاد میکند. این ذرات وارد روغن موتور میشوند و باعث از کار افتادن خود موتور و خرابی آسانسور میشوند. این یکی از دلایل خرابی آسانسور است که با صرف هزینه بسیار کم در طول زمان میتوان به راحتی از بروز آن جلوگیری کرد!
آلودگی میتواند به روشهای مختلف ظاهر شود. اگر متوجه بوی نامطبوع و ناگهانی شدید، ممکن است از موتور شما باشد. اگر آسانسور برای بالا و پایین رفتن تحت فشار باشد و زیاد زور بزند، ممکن است موتور آلوده شود.
روغن کاری نیز میتواند منجر به آلودگی شود. اگر از روانکننده اشتباه استفاده میکنید، ذرات موجود در آن میتوانند منافذ قطعات شما را مسدود کنند.
برای تعیین اینکه آیا مشکل آلودگی دارید، باید آنالیز روغن انجام دهید. نمونههای روغن را در سراسر سیستم آسانسور آزمایش کنید.
سطوح بالای برنز معمولاً نشان دهنده ساییدگی دندههای آسانسور شماست. سطوح بالای آلومینیوم میتواند نشان دهنده سایش پمپ آسانسور شما باشد.
تعیین کنید که آلودگی از کجا میتواند باشد. مواد میتوانند از چاه آسانسور، به سیستم شما نشت کنند.
-
تراز نبودن درایو موتور آسانسور
درایو موتور شما سرعت آسانسور شما را کنترل میکند. شرکتهای نصب آسانسور درایو را مستقیماً روی موتور قرار میدهند.
ناهماهنگیهای کوچک میتواند مشکلاتی ایجاد کند و باعث خرابی آسانسور شود. درایو آسانسور شما میتواند بلبرینگها را شل کند. همچنین میتواند سرعت موتور را خیلی سریع افزایش دهد و سایش و پارگی ایجاد کند.
اگر سرعت آسانسور شما افزایش یا کاهش یابد، ممکن است درایو موتور شما ناهمتراز باشد. اگر نمیتوانید سرعت آسانسور خود را تغییر دهید، درایو شما دچار مشکل شده است.
درایو نامناسب به یک تعمیر ضروری نیاز دارد. اگر به آسانسور خود اجازه دهید با موتور نامنظم کار کند، موتور در نهایت خراب میشود.
مراقب درایو آسانسور خود باشید. از یک لبه و ریسمان مستقیم برای ارزیابی همسو بودن آن با موتور استفاده کنید.
در صورت عدم تراز بودن، آسانسور خود را فورا متوقف کنید. با یک متخصص سرویس و نگهداری آسانسور تماس بگیرید، که بتواند درایو را مستقیماً روی موتور تنظیم کند.
-
قطع برق و تغییر ناگهانی ولتاژ
قطع برق شاید ناراحتکنندهترین مشکل آسانسور باشد. هنگامی که برق آسانسور قطع میشود، موارد مختلفی ممکن است رخ دهد.
چراغها میتوانند سوسو بزنند و خاموش شوند. درها ممکن است باز یا بسته نشوند. آسانسور ممکن است بین طبقات بایستد و مسافران داخل آن گیر کند.
قطع برق آسانسور الزاما دلیل بر خرابی آسانسور نیست و میتواند در نتیجه قطع برق شهر رخ دهد. برخی از آسانسورها دارای سیستم برق اضطراری هستند، بنابراین میتوانند در هنگام قطعی کار کنند.
برای به حداقل رساندن خطر گیر افتادن، کارکنان را تشویق کنید تا در هنگام قطع برق از پلهها بروند و از آسانسور استفاده نکنند. تابلوهایی نصب کنید که به مردم میگوید در مواقع اضطراری چه کاری انجام دهند.
اگر آسانسور شما گیر کرد، با آتش نشانی تماس بگیرید. همچنین میتوانید جهت رفع خرابی آسانسور با شرکت پشتیبان خود تماس بگیرید.
به جایی که آسانسور است بروید و با مسافران داخل آن ارتباط برقرار کنید. آنها را تا رسیدن کمک آرام نگه دارید.
خرابی موتور نیز میتواند باعث قطع برق شود. یک تغییر چشمگیر در ولتاژ میتواند باعث از کار افتادن آسانسور شود.
اگر به دفعات دچار خرابی آسانسور میشوید، یک بررسی بر روی سیستم برق رسانی آسانسور انجام دهید. جریانهای الکتریکی را از طریق سیستم آسانسور خود ارزیابی کنید، و از عملکرد محافظ برق اطمینان حاصل کنید. سیستم آسانسور خود را تست کنید تا مطمئن شوید که برق بدون مشکل در جریان است.
-
فرسودگی فلکه فلایویل آسانسور
فلکه فلایویل قرقرههای شیارداری هستند که سیم بکسلها بر روی آن قرار میگیرد و آسانسور را بالا و پایین میکنند و کابین را در جای خود نگه میدارند. شیارها تحت فشار زیادی هستند و با استفاده زیاد از فرسوده میشوند و از بین میروند.
در صورت پایان یافتن عمر مفید قرقرهها، ناهموار میشوند که میتواند حرکت آسانسور را متوقف کند. همچنین میتواند باعث پارکی تسمهها و سیم بکسلها شود.
اگر متوجه شدید کابین آسانسور ناهموار است، ممکن است چرخ فلکه دستگاه شما فرسوده شده باشد. اگر در حین حرکت کابین متوجه تکان ناگهانی شدید، ممکن است سیم بکسلها از جای خود در آمده باشند.
از حمل وزن اضافی در آسانسور خودداری کنید. بارهای سنگین میتواند به این قسمت آسانسور شما فشار وارد کند و باعث شکستن آنها شود.
شیارها ممکن است نیاز به تعویض مجدد داشته باشند که به آنها اجازه میدهد سیمها را بهتر در خود نگه دارند. تعویض این قطعه به خاموش کردن موقت آسانسور شما نیاز دارد، تا متخصص سرویس و نگهداری آسانسور بتواند تعمیرات را انجام دهد.
-
بالا رفتن دما موتور آسانسور
در حالت عادی دمای موتور آسانسور باید بین ۵ تا ۴۰ درجه سانتیگراد باشد. سیستم خنک کننده یا تهویه آسانسور وظیفه پایین آوردن دما را برای دستگاه دارند. اما اگر سیستم خنک کننده از کار بیفتد، دمای آسانسور ممکن است تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد هم برسد. افزایش دما میتواند به طور جدی باعث اختلال در عملکرد آسانسور شود.
-
رطوبت محیط
رطوبت میتواند باعث خوردگی و زنگ زدن برخی قطعات دستگاه شود و در نتیجه آسانسور را خراب کند. بهتر است سیستم خنک کننده به شکلی نصب شود که مانع ورود رطوبت یا گرد و غبار به آسانسور شود.
-
عملکرد بد یاتاقان
اگر به هر دلیلی در موتور ارتعاش وجود داشته باشد، عملکرد یاتاقانهای آن مختل میشود. با نصب یک درایو فرکانس میتوان از بروز این مشکل جلوگیری کرد که باعث کاهش سر و صدا آسانسور و افزایش امنیت آن هم میشود.
اگر آسانسور خراب شود چه اتفاقی می افتد؟
آسانسور خراب علاوه بر اینکه هزینههای سرسام آوری برای مالکین خواهد داشت، میتواند امنیت استفاده کنندگان آن را نیز تهدید کند!
آسانسورهایی که خراب هستند معمولا مشکلات زیر برایشان اتفاق میافتد:
- قطعی مکرر برق: در ساختمانهای پر تردد که از آسانسور زیاد استفاده میشود، اگر سیستم تغذیه برق آسانسور خراب باشد و مصرف آن بیش از حد باشد، ممکن است برق دچار نوسانات و تغییر ولتاژ شود و موتور آسانسور آسیب ببیند.
- آتش سوزی و برق گرفتگی: فرسودگی یا استاندارد نبودن سیستم برقرسانی آسانسور، میتوانند باعث برق گرفتگی یا اتصال برق و آتش سوزی در ساختمان شود.
- توقف ناگهانی آسانسور: وجود مشکل در بخشهای الکتریکی و الکترونیکی میتوانند باعث توقف ناگهانی آسانسور شود.
- زمان انتظار طولانی: خراب بودن رلههای آسانسور یا قدیمی شدن انها باعث بروز این مشکل میشود. با جایگزینی سیستم کنترل رله مکانیکی به سیستم کنترل میکروپروسسوری، میتوان زمان انتظار را به نصف رساند.
- باز نشدن درب طبقه: علت این امر می توانی این باشد که دستگیرهی قفل طبقه با کمان درب بازکن فاصله زیادی دارد و کمان نمیتواند قفل را به عقب براند.
- قطعی مدار هنگام استارت موتور: سوختن موتور یا اتصال کوتاه در خازن آن میتواند منجر به قطعی مدار هنگام استارت موتور شود. برای رفع این مشکل میتوان موتور یا خازن را تعویض کرد.
- روشن نشدن مدار: دلیل این امر قطع شدن قسمتی از مدار الکترونیکی است. تکنسیسنهای اسانسور برای عیبیابی این مشکل به وسیلهی یک آوومتر، تمامی مدارهای الکترونیکی نظیر سیمهای رابط، اتصالات، کلیدها، دو شاخه و پریزها را بررسی میکنند و پس از تشخص عیب، آن را برطرف میکنند.
- افزایش دمای موتور: اگر موتور نیمسوز شود و یا خراب باشد، جریان الکتریکی که دریافت میکند بیشتر از حد استاندارد میشود. در سیم پیچهای اصلی و کمکی امکان اتصال وجود دارد. در نتیجه مسیر جریان الکتریکی کوتاه میشود و دمای موتور بالا میرود.
- صدای زیاد موتور در هنگام استارت زدن: اگر کلید گریز از مرکز خراب باشد یا سیم پیچ اصلی یا کمکی مشکل داشته باشد، موتور آسانسور در هنگام استارت زدن بدون این که حرکت کند، صدای زیادی از خود تولید میکند. برای رفع این عیب آسانسور میتوان کلید گریز از مرکز را تعویض و یا قطعی سیم پیچ را رفع کرد.
- گیر کردن آسانسور: گیر کردن آسانسور میتواند دلایل زیادی داشته باشد. از جمله این دلایل میتوان به خرابی چشمی آسانسور، خارج شدن کابین آسانسور از ریل راهنما، گیرپاژ کردن گیربکس آسانسور، جمع شدن سیم فولادی روی کابین آسانسور و غیره اشاره کرد.
نکاتی برای پیشگیری از خرابی های آسانسور
انواع خرابی های آسانسور هم برای مالکان ساختمان و هم برای استفادهکنندگان آسانسور مشکل ساز و پر هزینه است. آسانسورها وسیله مهمی برای حمل و نقل مسافر و کالا هستند، لذا باید تلاش کنید از خراب شدن آنها جلوگیری کنید تا در روند تردد افراد و بار مشکلی به وجود نیاید.
فارق از اینکه علت خرابی آسانسور چیست، هنگامی که یک آسانسور خراب میشود، رفت و آمد ساختمان میتواند متوقف شود. هر ساختمانی در صورت از کار افتادن آسانسور آن، بدون توجه به این که مثلا بیمارستان، هتل، مرکز خرید، بلوک اداری، ساختمان آپارتمان یا فرودگاه باشد، دچار مشکل قابل توجهی میشود.
در اینجا پنج توصیه اصلی ما برای مالکان ساختمان و کسانی که مسئول آسانسورهای داخل املاک خود هستند، به جهت جلوگیری از خرابی آسانسور پیشنهاد میشود.
۱. داشتن برنامه منظم تعمیر و نگهداری برای آسانسور
برای جلوگیری از انواع خرابی های آسانسور، باید بوسیله یک متخصص ذی صلاح به طور مرتب تجهیزات و قطعات آسانسور بررسی شود. این بررسی باید مطابق با برنامه زمانی توصیه شده نصاب آسانسور باشد. مشاوران آسانسور منصوب شده توسط مالکان ساختمان، اغلب قرارداد تعمیر و نگهداری را تنظیم میکنند. این قرارداد بسته به سن دستگاه، کاربری و محیط، نگهداری صحیح آسانسور را پوشش میدهد.
یک روال بازرسی منظم که توسط یک شرکت آسانسور معتبر ارائه میشود، باید به شما اطمینان خاطر از تخصص فنی مربوطه، و تأمین سریع قطعات یدکی را بدهد. این برنامهها باید خاص و متناسب با عمر آسانسور، جریان ترافیک ساختمان، مکان و آسیبپذیری دستگاه باشد.
اگر برنامه ریزی سرویس و نگهداری آسانسور به درستی انجام شود، میتوان موارد زیر را انتظار داشت:
- بهبود عمر آسانسور
- کار کردن روان و نرم آسانسور
- جلوگیری از خرابی آسانسور به دفعات زیاد
- به حداکثر رساندن ایمنی آسانسور
- خطر تصادفات و دعاوی قضایی را کاهش دهد
۲. بازرسیهای قانونی
علاوه بر برنامه سرویس آسانسور، آسانسورهای مسافربر نیاز به بازرسی با فاصله حداکثر شش ماهه دارند. آسانسورهای مخصوص بار باید حداقل هر ۱۲ ماه یکبار معاینه شوند. این کار ضروری است که باید مطابق با مقررات انجام شود.
متأسفانه، بسیاری از مالکان زمانی که آسانسور از کار بافتد، تازه به فکر بررسی و معاینه آسانسور خود میافتند!
۳. تست عملکرد روزانه در محل
تستهایی وجود دارد که خود شما میتوانید به صورت روزانه برای بررسی وضعیت فعلی آسانسور خود انجام دهید:
- سیستم ارتباطات اضطراری: وجود یک سیستم ارتباطی اضطراری در آسانسور همیشه ضروری است. چک کردن سیستم ارتباطی داخل آسانسور هر ۷۲ ساعت میتواند مفید باشد. با این حال، بسیاری از آسانسورها سیستم ارتباط اضطراری را ندارند.
- نورپردازی: به طور منظم لامپهای داخل کابین را بررسی کنید و هر لامپی که خراب شده است را در صورت لزوم تعویض کنید.
- تراز بودن کابین آسانسور با طبقات: تراز بودن کابین آسانسور را بررسی کنید، زیرا کابین باید با هر طبقهای که در آن باز میایستد، همسطح باشد. مشاهده هرگونه تغییر قابل توجه در تراز توقف کابین ممکن است یک خطر جدی برای استفاده از آسانسور ایجاد کند.
- صدای درب: مسیرهای باز و بسته شدن درب باید همیشه تمیز باشند. شایعترین علت خرابی آسانسور، باز و بسته نشدن درها است. روال تمیز کردن ساختمان باید شامل جاروبرقی و تمیز کردن منظم مسیر درب آسانسور هم باشد.
- وسایل ایمنی درب: سنسور ایمنی درب را به طور منظم بررسی کنید. این سنسورها در صورت تشخیص انسداد و وجود مانع بر سر راه بسته شدن درب، از بسته شدن درب کابین جلوگیری کرده و با معکوس کردن مسیر حرکت درها، از آسیب دیدگی احتمالی جلوگیری میکند.
- صداهای عجیب:وقتی آسانسور بالا و پایین میرود به صداها گوش دهید. تشخیص زودهنگام این که چیزی اشتباه است، میتواند از خرابی آسانسور جلوگیری کند. هر گونه صدای ناهنجار و اضافی را به شرکت آسانسور خود گزارش دهید.
- دکمههای فشاری: بررسی کنید همه دکمههای پنل شستی کار کنند، و آسانسور به طبقه درست حرکت کند.
۴. استفاده صحیح از آسانسور
استفاده صحیح از آسانسور یکی از مهمترین راهها برای حفظ و جلوگیری از خرابی آسانسور است. اگر درست از آن استفاده نشود، بیشتر در معرض آسیب و خرابی خواهد بود. مثلا از آسانسوری که مخصوص حمل مسافر است، برای حمل بار استفاده نکنید.
به ظرفیت بار آسانسور توجه کنید و از سوار شدن بیش از حد مسافر خودداری کنید. آسانسور شما باید با توجه به ترافیک رفت و آمد ساختما نصب شود و با آن هماهنگی داشته باشد. اگر رفت و آمد ساختمان بسیار زیاد است، و آسانسور شما کوچک، به فکر یک آسانسور دیگر هم باشید!
۵. به ساکنین ساختمان نحوه استفاده صحیح از آسانسور را آموزش دهید
آموزش استفاده کنندگان آسانسور بسیار مهم است، زیرا این امر میتواند تعداد خرابی های آسانسور را کاهش دهد. کاربران آسانسور هرگز نباید به تجهیزات حساس بالابر دسترسی داشته باشند. همچنین نباید در روند کار کردن طبیعی آسانسور اختلال ایجاد کنند، مانند موارد سادهای مثل قرار دادن دست بین دو درب در زمان بسته شدن!
ضربه زدن به درهای آسانسور یا باز کردن آنها به زور، میتواند باعث به هم خورن تراز آنها شود یا باعث اختلال در عملکرد قطعات الکترونیکی شود که شایعترین علت خرابی آسانسور است.
آموزش ساکنین میتواند به جلوگیری از این امر کمک کند. با مراقبت بیشتر کاربران برای استفاده از آسانسور، میتوانید تعداد خرابی های آسانسور را در ساختمان خود کاهش دهید.
زبالهها را از آسانسور خود دور نگه دارید. هنگامی که زبالهها در چاله بالابر جمع میشوند، پاکسازی آن توسط پرسنل سرویس و نگهداری آسانسور باعث افزایش هزینه برای شما میشود.
اگر در آسانسور خراب گرفتار شدید چه باید کرد؟
گیر افتادن در آسانسور تجربه ناخوشایندی است که ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیوفتد! با اینکه شاید فکر کنید احتمال گیر افتادن در آسانسور کم است، اما بیشتر از چیزی که فکرش را میکنید اتفاق میافتد!
اگر شما فردی هستید که هر روز از آسانسور استفاده میکنید، تقریبا ۱ در ۵۰۰۰ احتمال گیر کردن در آسانسور را در هر ماه دارید. اگر به مدت ۲۵ سال هر روز کاری سوار آسانسور شوید، شانس شما ۱ در ۱۷ است!
آیا تا به حال در آسانسور گرفتار شدهاید؟ به هر حال اگر تلفن همراه شما آنتن میدهد، با مدیر ساختمان یا آتش نشانی تماس بگیرید. اما اگر نتوانستید اینکار را انجام دهید، در ادامه به برخی از اقداماتی که لازم است هنگام خرابی و گرفتار شدن در آسانسور انجام دهید، اشاره خواهیم کرد.
- آرامش خود را حفظ کنید
در زمان خرابی آسانسور نترسید و سعی کنید ذهن خود را آرام کنید تا امنیت خود را به خطر نیندازید. یک ذهن آرام تصمیمگیری صحیح را بسیار آسانتر میکند. اگر با افراد دیگر در آسانسور هستید، سعی کنید آنها را نیز آرام کنید. یک تمرین تنفسی انجام دهید یا از ۱۰۰ شمارش معکوس انجام دهید(یا هر کاری برای جلوگیری از استرس و ترس). آسانسورهای آپارتمانی فوقالعاده ایمن هستند و به احتمال زیاد جان شما در خطر نیست.
- یک منبع نور پیدا کنید
اگر چراغهای آسانسور خاموش هستند، از چراغ قوه گوشی تلفن خود برای دیدن استفاده کنید. مراقب باشید باتری گوشی خود را خالی نکنید.
با استفاده از چراغ قوه دکمههای آسانسور را ببینید و شمارش کنید که چند نفر در آسانسور هستند.
- دکمه "باز کردن درب" را فشار دهید
گاهی اوقات، یک آسانسور گیر کرده نیاز به کمی عیبیابی دارد که میتوانید خودتان آن را انجام دهید. با فشار دادن دکمه "باز کردن درب" شروع کنید و ببینید آیا کار میکند یا خیر. سپس دکمه "بستن در" را فشار دهید. هر دوی اینها میتوانند گیر کرده و آسانسور را متوقف کنند.
اگر هیچ کدام جواب نداد، دکمه را برای یک طبقه زیر خود فشار دهید. ممکن است بخندید، اما این راه حل سریع میتواند در زمان و استرس شما صرفهجویی کند. با این حال، اگر این سه دکمه کار نمیکنند، آنها را له نکنید! ممکن است لوازم الکترونیکی را به خطر بیندازید.
- دکمه تماس اضطراری را فشار دهید
هنگام خرابی آسانسور از چراغ قوه خود برای پیدا کردن دکمه"تماس" استفاده کنید، که معمولا با تصویر تلفن مشخص شده است (اگر این دکمه در آسانسور شما وجود ندارد، به مرحله بعد بروید). با فشار دادن آن با یک تکنسین تماس میگیرید تا به شما کمک کند.
همچنین به کارکنان سرویس و نگهداری آسانسور هشدار میدهد که مشکلی در آسانسور وجود دارد. اگر آسانسور شما چنین امکانی ندارد، از تلفن همراه خود برای تماس استفاده کنید.
- دکمه هشدار را فشار دهید
دکمه هشدار در آسانسور معمولاً به زنگی متصل است که به مردم هشدار میدهد که شخصی در داخل آن گیر کرده است، و به کمک نیاز دارد.
اگر نمیتوانید با واحد تعمیر و نگهداری تماس بگیرید، زنگ را به صورت دورهای به صدا درآورید. افراد حاضر در ساختمان به احتمال زیاد زنگ هشدار را میشنوند، و به کسی که میتواند به شما کمک کند اطلاع میدهند.
- برای کمک فریاد بزنید
اگر هنوز نتوانستید توجه کسی را به خود جلب کنید، سعی کنید برای کمک فریاد بزنید، تا دیگران را از خرابی آسانسور مطلع کنید. همچنین میتوانید یک کفش یا اشیاء دیگر را به در بکوبید.
صدا به خوبی از چاه آسانسور عبور میکند و میتواند به مردم در سراسر ساختمان هشدار دهد که به کمک نیاز دارید.
اگرچه ممکن است دشوار باشد، اما به یاد داشته باشید زمانی که سر و صدا میکنید آرامش خود را حفظ کنید!
- صبر کنید تا کمک برسد
حتی اگر هیچ یک از مراحل بالا را انجام ندهید، شانس بسیار خوبی برای فرار از آسانسور آپارتمان در عرض چند دقیقه دارید. مردم در سرتاسر ساختمان تقریباً بلافاصله متوجه میشوند که آسانسور به درستی کار نمیکند، و برای کمک تماس میگیرند.
اگر موفق به برقراری تماس با پرسنل سرویس و نگهداری آسانسور یا اورژانس شدهاید، فقط بنشینید و صبر کنید. تماسهای حبس آسانسور جدی گرفته میشوند و احتمالاً ظرف ۳۰ دقیقه یا کمتر آزاد خواهید شد.
در این بین، با همسایگان خود گفتگو کنید! از آنها در مورد زندگی، کار و سرگرمیهایشان بپرسید. اگر در آنجا تنها هستید، خود را با هر چیزی که در دست دارید مشغول کنید یا حتی چرت بزنید!
شرکت الماس آسانسور کلیه خدمات رفع خرابی آسانسور را برای شما انجام خواهد داد. هنگام خرابی آسانسور، میتوانید با ما تماس بگیرید تا متخصصین ما بلافاصله به محل اعزان شوند. ما بصورت 24 ساعته، آماده ارائه خدمات پشتیبانی به کاربران عزیز هستیم.
قانون خرابی آسانسور
طبق قوانین آسانسور در آپارتمانها، در صورتی که یکی از ساکنین آپارتمان یا بستگان او باعث وارد شدن خسارت به آسانسور شوند، وظیفه جبران خسارت بر عهده همان واحد است.
رفع خرابی آسانسور به عهده مالک یا مستاجر؟
وظیفه رفع خرابی آسانسور به عهده مالک است، همچنین پرداخت هزینه برای تعمیر آسانسور نیز بر عهده مالک ساختمان است.
علاوه بر این، هزینههای مربوط به تزئنات داخلی کابین آسانسور مانند شستی، کفپوش کابین، دیوارپوش و...، همچنین بازسازی آسانسور شامل تعویض و تعمیر اجزای مکانیکی آسانسور برعهده مالک است.
هزینه خرابی آسانسور با کیست؟
همانطور که اشاره کردیم، طبق قانون خرابی آسانسور وظیفه رفع نواقص آسانسور بر عهده مالک است که بالطبع هزینه آن هم با ایشان میباشد. اما در شرایطی ممکن است پرداخت هزینه خرابی آسانسور با مستاجر باشد!
در شرایطی که به دلیل بیتوجهی مستاجر، به آسانسور خسارت وارد شود، پرداخت هزینه تعمیر، تعویض قطعات خراب و رفع مشکل بر عهده مستاجر است.
معمولا باید در هنگام عقد قرارداد اجاره ساختمان، مواردی که مربوط به آسانسور است ذکر شود تا در آینده دچار مشکل نشوید.
رفع خرابی آسانسور به صورت شبانه روزی
رفع خرابی آسانسور به صورت شبانه روزی یکی از خدمات ویژه شرکت الماس آسانسور است. الماس آسانسور چندین تیم در مناطق مختلف تهران، البرز و استانهای شمالی ایران دارد تا در صورت نیاز، در سریعترین زمان ممکن آنها را جهت رفع خرابی آسانسور مشتریان به محل اعزام کند.
در صورتی که آسانسور خراب شد، فقط کافی است با واحد رفع خرابی آسانسور الماس آسانسور تماس بگیرید تا در سریعترین زمان ممکن به محل مراجعه کنیم.
برخی سوالات متداول کاربران درباره خرابی آسانسور:
۱. مهمترین علل خرابی آسانسور چیست؟
علل خرابی آسانسور متنوع و گاها پیچیده هستند. ممکن است به دلیل فرسودگی قطعات، عدم نگهداری مناسب، اشکالات الکتریکی و...
۲. چگونه میتوانم یک آسانسور خراب را تشخیص دهم؟
علائمی همچون صدای عجیب، حرکت ناپایدار، تاخیر در باز و بسته شدن درها و غیره میتواند نشانگر خرابی در آسانسور باشد. در این حالت برای اطمینان و انجام تعمیرات لازم، توصیه میشود با متخصصین آسانسور تماس بگیرید.
۳. در صورت خرابی آسانسور باید چه اقداماتی انجام دهم؟
در صورت خرابی آسانسور، اولین اقدام باید تماس با متخصص یا شرکت نگهدارنده آسانسور باشد. نباید تلاش کنید آسانسور را خودتان تعمیر کنید. همچنین تا رفع خرابی نباید از آن استفاده کنید تا متخصص بیاید و خرابی را برطرف کند.
۴. چگونه از خرابی آسانسور پیشگیری کنم؟
پاسخ: برای پیشگیری از خرابی آسانسور، تعمیرات دورهای و نگهداری منظم از آسانسور بسیار مهم است. همچنین، رعایت وزن مجاز و ممنوعیت ورود به آسانسور با بار سنگین نیز به جلوگیری از خرابی آسانسور کمک میکند.
۵. آیا تعمیرات آسانسور باید توسط متخصص انجام شوند؟
پاسخ: بله، تعمیرات آسانسور باید توسط تکنسین دارای مهارتهای لازم انجام شوند. افراد غیرمتخصص نباید تلاش کنند تا آسانسور را تعمیر کنند زیرا این کار میتواند خطرناک باشد و باعث آسیبهای بیشتر به دستگاه شود.