- بازدید: 4275
مقایسه آسانسور کششی، هیدرولیکی و بدون موتورخانه
مقایسه آسانسور کششی، هیدرولیکی و بدون موتورخانه :
انواع آسانسور قابل استفاده در هر ساختمان عبارت است از:
در این مقاله این سه نوع آسانسور را از لحاظ انواع هزینه، ایمنی، کیفیت و محدودیتهای نصب با یکدیگر مقایسه می کنیم:
آسانسور کششی :
در صورت قطع برق و یا از کار افتادن آسانسور کششی، فرآیند خروج مسافرین از کابین چندان ساده نیست و باید طبق بروشور و توسط شخصی با دانش متوسط انجام شود.
آسانسور هیدرولیکی :
در صورت قطع برق و یا از کار افتادن آسانسور هیدرولیکی، نیروی غیر متخصص بسادگی می تواند یک شیر هیدرولیک را باز کند و کابین را به پایینترین طبقه هدایت نماید .
آسانسور بدون موتورخانه :
در صورت قطع برق و یا از کار افتادن آسانسور بدون موتورخانه، فرآیند خروج مسافرین از کابین فقط توسط نیروی متخصص شرکت باید انجام شود. شرکتهای فروشنده این نوع آسانسور خدمات انحصاری ارائه می دهند.
مقایسه از نظر محدودیت های نصب:
محدودیتهای نصب آسانسور شامل موارد زیر است:
ارتفاع ساختمان، مساحت اتاق آسانسور، ظرفیت حمل بار، تامین قطعات و لوازم یدکی و تخصص لازم برای نگهداری.
آسانسور کششی :
آسانسور کششی محدودیت کمتری در نصب و راه اندازی دارد، بعنوان مثال، آسانسور برج میلاد با ظرفیت 4000 کیلوگرم و 296 متر ارتفاع از نوع آسانسور کششی است .
آسانسور هیدرولیکی :
دلیل محدودیت ارتفاع جک هیدرولیک، فقط برای ساختمانهای کمتر از 4 طبقه یا نهایتا 5 طبقه (5 توقف) قابل اجرا است.
آسانسور بدون موتورخانه :
محدودیتهای نصب برای آسانسورهای بدون موتورخانه کمتر است، زیرا فضایی برای موتورخانه نیاز ندارند. ولی تامین قطعات و تعمیرکار متخصص برای آنها از جمله معایب این سیستم است.
مقایسه هزینه خرید اولیه:
هزینه خرید اولیه، بستگی به کیفیت قطعات و مشخصات ساختمان دارد ولی با احتساب کیفیت یکسان، مقایسه هزینه خرید اولیه مطابق شکل زیر است:
آسانسور کششی :
آسانسور کششی، مشتمل بر 60 قطعه مختلف است که در کنار یکدیگر کار می کنند، برای رسیدن به کیفیت مطلوب، می بایست همه قطعات از استاندارد بالایی برخوردار باشند و لذا هزینه خرید اولیه آسانسور کششی، مخصوصا با تابلو کنترل مجهز به درایو و بلک اوت (سیستم برق اضطراری برای مواقع قطع برق) بیشتر از سایر سیستم هاست.
آسانسور هیدرولیکی :
آسانسور هیدرولیک فقط برای ساختمانهایی با نهایتا 5 ایستگاه قابل نصب است و در مقایسه با سیستمها مشابه، قیمت رقابتی تری دارد. اما در صورت استفاده از قطعات مرغوب، قیمت تمام شده آسانسور هیدرولیک فقط اندکی کمتر از آسانسور کششی خواهد بود.
آسانسور بدون موتورخانه :
کمپانی های فروشنده آسانسورهای بدون موتورخانه، مجموعه آماده ای را برای فروش در اختیار مشتریان می گذارند و معمولا قیمت رقابتی تری را ارائه می کنند، ولی چون سرویس و نگهداری و تعمیرات آنها انحصاری است، در اغلب مواقع، هزینه های نگهداری ارزانتر بودن آنها را جبران خواهد کرد.
مقایسه هزینه تعمیرات، تامین قطعات، سرویس و نگهداری:
آسانسور نیز مثل اتومبیل نیاز به سرویس، نگهداری و تعمیرات دارد، این سرویسها شامل سرویس ماهیانه و روغنکاری، موارد اضطراری در خرابی آسانسور و تعمیرات جزئی و کلی است. مقایسه انواع آسانسور از نظر هزینه تعمیرات در شکل زیر نشان داده شده است :
آسانسور کششی :
تعمیرات و نگهداری این نوع از آسانسور لزوما توسط کمپانی سازنده صورت نمی گیرد و شرکتهای مجاز دیگر نیز قادر به نگهداری و تعمیرات خواهند بود.
آسانسور هیدرولیکی :
تعمیرات و نگهداری این نوع از آسانسور، ساده تر از سایر انواع آن است. لوازم یدکی این سیستمها، با بسیاری از سیستمهای هیدرولیک صنعتی مشترک است و حتی صنعتگرانی که با سیستم هیدرولیک آشنایی داشته باشند، می توانند این نوع آسانسور را سرویس کنند.
آسانسور بدون موتورخانه :
آسانسورهای بدون موتورخانه، لزوما باید توسط کمپانی سازنده سرویس و نگهداری شوند و این شرکتها مجبور به ارائه قیمت رقابتی برای سرویس و نگهداری نیستند.
مقایسه هزینه مصرف برق:
آسانسور کششی :
آسانسور کششی، مخصوصا اگر به سیستم درایو مجهز باشد، کمترین هزینه مصرف برق را خواهد داشت.
آسانسور هیدرولیکی :
راندمان آسانسور هیدرولیک کمتر از بقیه است و بیشترین مصرف برق را دارد.
آسانسور بدون موتورخانه :
طرز کار آسانسور بدون موتورخانه مشابه آسانسور کششی است، اما چون موتور آسانسور و متعلقات آن همواره روی کابین قرار دارند، هزینه مصرف برق در آسانسور بدون موتورخانه، اندکی بیشتر از آسانسور کششی است (زیرا فقط بخشی از این وزن توسط وزنه تعادل جبران می شود(.
مقایسه کیفیت و رفاه مسافرین:
مقایسه این سه نوع آسانسور از نظر حرکت نرم کابین، سرعت باز و بسته شدن دربها و توقف دقیق در طبقات مطابق شکل زیر است:
آسانسور کششی :
آسانسور کششی، مخصوصا اگر به سیستم درایو مجهز باشد، حرکت نرم و روانی خواهد داشت، ولی باز هم حرکت آسانسور هیدرولیکی نرمتر و دقیقتر است.
آسانسور هیدرولیکی :
آسانسور هیدرولیکی نرمترین حرکت را دارد و سرنشینان آسانسور احساس بهتری در آن دارند.
آسانسور بدون موتورخانه :
در آسانسور بدون موتورخانه، کشش کابل بین موتور و کابین کمتر است و لذا کیفیت و دقت حرکت آن کمی بهتر از آسانسور کششی است.